Dacian Cioloș /sursa: Facebook

Dacian Cioloș, liderul partidului Plus, îi invită pe Ludovic Orban și pe Marcel Ciolacu la o dezbatere cu privire la de modul în care vor fi gestionați cei peste 70 de miliarde de euro pe care îi va primi România de la Uniunea Europeană. Acest mesaj al lui Cioloș vine în urma pozei în care Ludovic Orban apare fumând într-un cabinet de la Guvern, dar și după ce Marcel Ciolacu l-a ironizat pe Orban pentru ceea ce a făcut. 

„Miracol la PSD. Cuprins de un acces brusc de demnitate și bună-cuviință, Marcel Ciolacu, pentru cine nu știe președinte al PSD, cere demisia Guvernului pentru că prim-ministrul a fumat în Palatul Victoria. Ceea ce face PSD acum se cheamă, în limbaj simplu, ipocrizie. Domnul Ciolacu putea să dea dovadă de demnitate și să ceară o demisie și atunci când biroul președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, se transformase în fumoar. Nu a făcut-o. A mai avut două astfel de ocazii când Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, prim-miniștri PSD, fumau pe rupte în Palatul Victoria. A ratat și aceste ocazii. Așa cum a ratat toate ocaziile de a demisiona sau de a se împotrivi liderilor PSD când puneau România pe butuci. Dar ipocrizia te salvează întotdeauna din a vedea ridicolul și lipsa de bun-simț din propria ogradă”, spune președintele Plus.

„Așa că, profitând de această pauză de o țigară de la guvernarea țării, cred că e momentul potrivit să-i provoc atât pe domnul Ciolacu, cât și pe domnul Orban la o discuție serioasă despre ce au de gând să facă cu o șansă imensă pe care Uniunea Europeană a anunțat-o pentru România”, a adăugat Dacian Cioloș.

Cioloș a mai spus: „Ce programe au gândit pentru dezvoltarea țării cu cele peste 70 de miliarde de euro care ar putea intra în România în următorii ani? Care sunt investițiile publice prioritare? Cum facem autostrăzile cât mai rapid folosindu-ne de acești bani? Pentru că la cum evolueză discursul public la noi parcă văd că unii sau alții își închipuie că banii de la Uniunea Europeană le aparțin și încep să își imagineze tot felul de aiureli în loc să fie atenți și preciși cu proiectele de care România are nevoie ca de o gură de aer. Ce fel de economie vrem în țara noastră, dacă tot vom reconstrui odată cu ceilalți europeni? Cum va evolua lumea după această pandemie dincolo de ghidonul în care ne ținem noi nasul ca să nu pierdem subiecte de campanii populiste?”

Mesajul lui Dacian Cioloș vine după poza care a circulat pe rețelele de socializare în care Ludovic Orban își sărbătoarea ziua cu mai mulți membrii al Guvernului. Aceștia nu purtau mască, iar Orban fuma într-un spațiu închis. Mai mult, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a susținut că premierul Ludovic Orban ar fi trebuit să își dea demisia, având în vedere scandalul creat de fotografie.