zid, granița, sua, mexic
Zidul de la granița SUA-Mexic (sursa foto: The Truth)

Președintele SUA Donald Trump nu a putut rata ocazia și va face o vizită la zidul construit în timpul mandatului său, zid între granița Mexic-SUA. Este una dintre promisiunile parțial ținute ale președintelui, zidul fiind parțial finalizat, potrivit Reuters.

Trump plănuiește marți să viziteze zidul în zona Alamo, Texas.

Purtătorul de cuvânt de la Casa Albă, Judd Deere, susține că vizita va marca ”completarea a peste 400 de mile de zid de graniță – o promisiune făcută și ținută.”

Reprezintă, fără îndoială, cea mai concretă moștenire a administrației de patru ani a lui Trump, adăugând revizuirea sistemului de imigrație din SUA, inclusiv o represiune împotriva migranților care trec frontiera de sud.

În bătălia prezidențial din 2016, Trump promisese inițial să construiască un „zid mare și frumos” la frontiera SUA-Mexic, care avea să aibă o lungime de 1.000 de mile. De asemenea, el a promis că Mexicul va plăti pentru construcția sa, dar finanțarea a venit din Statele Unite.

Cât a fost construit și cât costă?

Până în 8 ianuarie, date oficiale susțin că au fost construite 453 de mile de zid.

Majoritatea zonelor de zid erau deja structurate de fostele administrații, 80 de mile cu aproximație fiind realizate în mandatul lui Trump.

Deși Trump a susținut că zidul va fi plătit de Mexic, se pare că bugetul a venit tot de la SUA. Vorbim de alocări de 15 miliarde de dolari.

Va continua Biden planurile?

Joe Biden a pledat de-a lungul timpului pentru încetarea construcție, dar nu este încă clar ce planuri are administrația sa.

Administrația Trump a intentat un număr important de procese pentru a obține terenuri în Texas pentru construcție, nefiind încă clar ce poziție va adopta noul președinte SUA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău