Marius Mitică Mărgărit (sursa: Facebook / Andrei Toană)

Deputatul PSD Marius Mitică Mărgărit a fost ales în Comisia parlamentară de control a SRI. Mărgărit a intrat în atenția presei în 2019, după s-a aflat că acesta are cont pe celebra aplicație de găsire a partenerului, Tinder, scrie Newsweek.

În ședinţa comună din 24 iunie 2020, a Senatului şi Camerei Deputaţilor, Mărgărit a primit 349 de voturi „pentru” și 17 „împotrivă” pentru a ocupa un loc în Comisia parlamentară de control a SRI. Deputatul PSD va trebui să renunțe la poziția de secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, pe care o ocupă din februarie 2019.

Pe Tinder, deputatul PSD apare cu numele de Marius. La descriere, el menționează că este deputat la Parlamentul României și că a absolvit Academia Națională de Informații „Mihai Viteazu”.

Între 2014-2015, Mitică Marius Mărgărit a lucrat în cadrul Guvernului. El a ocupat funcția de subsecretar de stat în „domeniul naval”, în cadrul Ministerului Transporturilor, potrivit CV-ului oficial.

Mai mult, Mărgărit i-a împrumutat soției 2,32 milioane de lei și că a trecut în declarația de avere că are o colectie de „ciasuri” în valoare de 12.000 de euro.