Cum se fura voturi

Liderul USR București Claudiu Năsui a prezentat pe pagina sa de Facebook dovada că se fură voturi. Concret, procesul verbal din secție arăta că USR-Plus avea la o secție 164 de voturi, dar la AEP voturile au fost trecute în dreptul altui partid, iar USR-Plus a rămas cu zero voturi.

”Am avut curiozitatea să verificăm secțiile de votare în care, conform site-ului AEP, am avut zero voturi la Consiliul general al municipiului București. Iată cazul secției 127. Conform procesului verbal USR-PLUS a avut cel mai mare număr de voturi din secție: 164. Conform site-ului AEP a obținut zero voturi. Ați citit bine. Zero voturi. Și așa s-au furat dintr-un foc 164 de voturi. Modul de furt: au pus altui partid voturile USR-PLUS.”, spune Năsui.

Clotilde Armand a postat și ea pe facebook ultima pagină a procesului verbal de la secția 10. „Hai să vă arăt cum arătau cele „200 de voturi în plus” despre care vorbea fostul primar pesedist. Priviți codul QR din acest proces verbal. Cu foarfeca. Așa a numărat PSD voturile. Acum nu le-a mers”, a scris Armand pe Facebook.

Membrii USR pichetează sediul BES 1, unde se află și o mașină de poliție.

 

„Suntem la Biroul Electoral Sector 1 cu jandarmii care păzesc voturile, whatever that means, iar mai devreme unul din angajații Biroului mi-a confirmat că la unele secții procesele verbale sunt completate greșit, iar asta nu poate însemna decât că nu corespund cu numărul de voturi înregistrate inițial și că procesele verbale inițiale au fost înlocuite pe parcurs. Deasupra BES1 este sediul neoficial de campanie al lui Tudorache care acum este sigilat de secția 4 de Poliție, departamentul de Criminalistică, după plângerea penală a colegilor noștri de la prânz. Colegii mei bănuiesc ca procedura de fraudare a presupus următorul modus operandi: – azi noapte o parte din președinți de secție au băgat voturile nule în sacii cu voturi normale – din cauza asta la BES, angajații erau obligați să desigileze sacii – în sacii desigilați, oamenii lui Tudorache au băgat și urmau să mai bage PV-urile falsificate și să le scoată pe cele originale”, a scris și deputatul Tudor Pop pe Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău