Eugen Tomac (sursa: Facebook)

Partidul Mișcarea Populară va negocia un post de viceprimar general al Capitalei. O spune la RFI președintele PMP, Eugen Tomac, după ce PNL și PMP au decis să încheie alianțe în Consiliile Județene și Consiliile Locale din țară.

Eugen Tomac declară că PMP și-ar dori un post de viceprimar al Capitalei: ”Deocamdată am agreat împreună cu PNL să semnăm un protocol, prin care ne angajăm ca peste tot unde există reprezentanți PMP să se creeze majorități împreună. Bineînțeles că în Capitală situația este diferită. Noi ne dorim să facem parte din majoritatea care îl susține pe primarul general ales și evident că în negocierile pe care le vom avea vom solicita să fie creată și cea de-a treia poziție de viceprimar al Capitalei și de ce nu, să primim noi această poziție”.

Întrebat dacă aceasta este o condiție de bază pentru colaborarea cu PNL, liderul PMP a răspuns: ”Nu, nu este o condiție, dar credem că este mult mai eficient să existe și o poziție nouă de viceprimar. Primarul general și președintele PNL au un cuvânt important de spus în această chestiune, dar noi avem suficiente argumente pentru a solicita crearea acestei poziții, pe care bineînțeles o revendicăm”.​​​