Victor Ponta, retragere
Victor Ponta (Sursă foto: Wikimedia Commons)

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea prin care liderul Pro România Victor Ponta solicita ca ordinul ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept să fie anulat, susțin surse Agerpres

Instanţa supremă a respins luni recursul lui Victor Ponta şi a menţinut o decizie a Curţii de Apel Bucureşti din februarie 2017. Curtea de Apel din București este instanţa care a confirmat retragerea titlului de doctor pe atunci.

Pe 1 august 2016, ministrul Educaţiei de la acea vreme, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului ştiinţific de doctor în drept al lui Victor Ponta.

Ordinul ministrului Educaţiei a venit ca urmare a deciziei luate de Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare din data de 27 iulie 2016. În decizie se arăta că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat.

Ponta a deschis atunci două procese în instanţă, în care a cerut suspendarea, respectiv anularea ordinului ministrului Educaţiei, însă acţiunile sale au fost respinse.