Klaus Iohannis,mesaj dur pentru parlamentari
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a contestat la Curtea de Apel Bucureşti amenda în valoare de 5.000 de lei primită de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. Amenda a venit în urma declaraţiilor pe care le-a făcut privind un proiect de lege referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc, relatează Agerpres

Până în acest moment, instanţa nu a stabilit când va începe procesul.

Reamintim că în 20 mai, Klaus Iohannis a fost amendat cu 5.000 de lei de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării după ce a acuzat PSD că ”vrea să dea Ardealul ungurilor”. 

PSD a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la declaraţiile lui Klaus Iohannis, în care acuză partidul că, în complicitate cu Viktor Orban, a “vrut să dea Ardealul ungurilor”.

În aceeaşi zi, şeful statului a anunţat că va contesta la instanţa competentă decizia CNCD, considerând că hotărârea este una politică.

Declarația pentru care Președintele a fost amendat: „Jó napot kívánok, PSD! (Vă doresc o zi bună, PSD).Este incredibil, dragi români, ce se întâmplă în Parlamentul României. PSD a ajutat UDMR să treacă prin Camera Deputaţilor o lege prin care dă autonomie largă Ţinutului Secuiesc. Este incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD! Este incredibil ce înţelegeri se fac în Parlamentul României! În timp ce noi, eu, guvernul, celelalte autorităţi ne luptăm pentru vieţile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de această pandemie, PSD, marele PSD, se luptă în birourile secrete din Parlament, ca sa dea Ardealul Ungurilor. Jó napot, Ciolacu! (Bună ziua, Ciolacu) Oare ce v-a promis liderul de la Budapesta, Viktor Orban, în schimbul acestei înţelegeri? Vedeţi, dragi români, asta înseamnă o majoritate toxică, majoritatea toxică pesedistă. De aceea, dragii mei, se înţelege acum poate mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca problemele importante ale naţiunii să fie hotărâte de PSD. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică pesedistă să hotărască împotriva României şi împotriva românilor. Este inadmisibil aşa ceva şi, până când sunt eu Preşedintele României, o astfel de lege nu va exista. Vă mulţumesc!” .