Klaus Iohannis sursa foto: www.presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis nu renunță la ideea alegerilor și a spus, joi seara, în ședința de Guvern, pe care a prezidat-o, că democrația nu poate fi pusă între paranteze, ci garantată și dă exemplul alegerilor de acum din SUA, dar și din 1944, când era război, potrivit Mediafax.

Președintele Klaus Iohannis a spus, joi, în ședința de Guvern, că începe campania electorală, care va fi una în condiții foarte stricte, apoi urmează votul.

Iohannis le-a spus membrilor guvernului să se implice „total” pentru ca alegerile să fie organizate în condiții de siguranță sanitară.

„Este posibil. Am dovedit-o cu ocazia alegerilor locale care au avut loc acum puțin timp. Există multe discuții în spațiul public despre oportunitatea organizării alegerilor în pandemie. Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză. Democrația trebuie garantată. Și democrația se garantează prin alegeri, prin alegeri libere și națiunile puternice țin la alegeri democratice chiar și în condiții de criză”, a spus Iohannis.

Președintele a dat exemplul alegerilor din SUA, care s-au organizat deși acolo sunt 100.000 de cazuri zilnice de COVID-19.