Klaus Iohannis,mesaj dur pentru parlamentari
Klaus Iohannis

Kalius Iohannis a transmis un mesaj dur parlamentarilor cu căteva ore înaintea moțiunii de cenzura.

Astfel, acesta le cere, „indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică”, să nu devină „complici” la un act iresponsabil. Totodată, președintele critică demersul PSD prin care încearcă să demită Guvernul, despre care spune că riscă să pună în pericol „combaterea eficientă a epidemiei de COVID-19”.

Iohannis face apel la parlamentari, indiferent de partid, să nu voteze moțiunea.

„Fac un apel către toți parlamentarii, indiferent de partidul din care provin sau de orientarea politică: nu deveniți complici la un astfel de act iresponsabil! Miza politică sau electorală nu trebuie să prevaleze sub nicio formă obiectivului prioritar național de a proteja sănătatea publică. Îmi exprim speranța că parlamentarii României înțeleg gravitatea momentului pe care țara noastră îl traversează și nu se vor alătura demersului PSD.

Moțiunea de cenzură este un instrument democratic, dar a risca să suprapui o criză politică peste o criză sanitară fără precedent reprezintă dovada cinismului și populismului duse la extrem. PSD nu a avut și nu are soluții pentru români, PSD vrea să arunce țara în haos doar pentru a mai câștiga câteva voturi potențiale în perspectiva alegerilor care se apropie”, mai transmite Klaus Iohannis.