Marcel Vela: (sursa: Facebook)

În depozitul cu buletine de vot din Sectorul 1 se aflau președintele Biroului Electoral de circumscripție Sector 1, un membru BES 1 delegat de PPU-SL, președintele secției de votare 141 și 3 observatori candidați din partea partidelor- afirmă ministrul de Interne, Marcel Vela. El a adăugat cu 23 de persoane din partea partidelor, care au semnat procesele verbale, vor fi audiate. 

Vela a adăugat și că MAI nu are nicio implicare în procesul de desemnare a membrilor birourilor electorale.

“Confirm că în urma analizelor și cercetărilor, cei prezenți în depozitul unde sunt buletinele de voturi sunt președintele Biroului Electoral de circumscripție S1, un membru în BES 1, delegat din partea PPU-SL, cel care depozitează un sac, președintele secției de votare 141 din cadrul S1, cel care se vede că ridică un sac și 3 observatori candidați din partea partidelor, care supraveghează procedura cu aprobarea președintelui BES 1.

Pentru că am văzut un atac constant asupra MAI, în calitatea de ministru vă comunic următoarele:

Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților admistrației publice locale stabișlește foarte clar în cuprinsul articolului 26 modul de constituire a birourilor electorale de circumscripție ale sectoarelor Municipiului București. Astfel, BE de circumscripție este format din președinte, un locțiitor al acestuia și din 9 reprezentanți ai partidelor care participă la alegeri în circumscripția electorală respectivă.

Desemnarea președintelui BE și a locțiitorului acestuia se face în ședință publică de președintele Tribunalului, prin tragere la sorți, dintre magistrații și ceilalți juriști care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege și care nu fac parte din niciun partid politic. Desemnarea reprezentanților partidelor politice se face din rândul partidelor comunicate de către partidele politice în ordinea menționată în comunicarea respectivă.

Guvernul, MAI nu au nicio atribuție în acest sens. MAI asigură doar măsurile de protecție ale secțiilor de votare și a transporturilor materialelor electorale către prefecturi, depozite și secții de votare, conform legii, lucru pe care l-am efectuat fără incidente.

Primul eveniment a fost înregistrat la MAI, în baza unei sesizări la 112. Astfel, MAI a înaintat spre Parchetul din Sectorul 1 acest dosar la care lucrează doi procurori împreună cu colegii din MAI”, a afirmat Vela.

De asemenea, ministrul a mai spus că Ministerul de Interne nu intervine în verificările făcute de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1.

“Dintre cele 473 de procese verbale, 7 sunt analizate iar 23 de persoane care au semnat respectivele 7 procese verbale, din partea tuturor partidelor, vor fi audiate, având în vedere că aceste procese verbale pot fi analizate vizavi de corectitudinea completării lor.

În urma imaginilor publicate aseară în mass media, ne-am autosesizat și în prezent, așa cum ați văzut în urma declarațiilor făcute de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1, se fac cercetări.
MAI nu intervine în această verificare dar sunt convins că ea va reflecta realitatea”, a declarat Marcel Vela.

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, susține o declarație de presă la sediul MAI

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, susține o declarație de presă la sediul MAI

Publicată de Ministerul Afacerilor Interne, Romania pe Joi, 1 octombrie 2020

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău