parlament, românia
Parlamentul României (sursă foto: Radio România Internațional)

UPDATE: PSD renunță la moțiunea de cenzură. Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat că partidul său nu mai consideră oportun să depună moțiunea în sesiunea parlamentară care începe de la 1 septembrie.

Moțiunea de cenzură prin care PSD intenționa să demită Guvernul nu a putut fi supusă la vot, deoarece la ședință nu au participat suficient de mulți parlamentari, transmite Digi24.

După numărătoare s-a constatat că la ședință au fost prezenți doar 226 de parlamentari, cu șapte mai puțini decât numărul necesar pentru votarea moțiunii.

O parte dintre parlamentarii PSD au anunțat că nu pot participa la ședință deoarece se află în carantină.

Astfel, ședința de plen a fost suspendată, însă nu se știe când va fi reluată: de la 1 septembrie se intră într-o nouă sesiune parlamentară. Reluarea ședinței după aceasta dată ar fi problematică, întrucât ar însemna depunerea și votarea moțiunii într-o sesiune extraordinară, ceea ce ridică probleme de constituționalitate.

PSD a depus pe 17 august motiunea de cenzura si a fost citita in plenul comun de senatorul PSD Lucian Romascanu pe 20 august. In motiunea de cenzura, semnata de 205 senatori si deputati, social-democratii sustin ca reprezentantii Guvernului au incalcat toate regulile impuse cetatenilor in urma pandemiei cu noul coronavirus.