Nicușor Dan
Nicusor Dan

Nicuşor Dan, candidatul susţinut de PNL, USR şi PLUS la Primăria Capitalei susţine că programul demarat de Gabriela Firea pentru testarea bucureştenilor e doar un exerciţiu de PR. Fondatorul USR a precizat că discută des cu liberalii, însă cu liderii Alianţei USR-PLUS nu a mai vorbit de mult timp.

”E inutil ce face Firea. Un lucru util pe care putea să-l facă era să-şi testeze angajaţii, dar nu a făcut asta. Sunt două teste: unul pe anticorpi, care ar fi corect. Însă testele dau erori mari. Testul ăsta se suprapune cu ce vrea să facă ministerul cu teste mai bune.”, a declarat Nicusor Dan într-un interviu pentru Adevărul.

De ce stă Firea mai bine în sondaje

Nicușor Dan pune decalajul mare dintre el și Gabriela Firea pe seama modului în care se fac aceste sondaje: ”Au fost multe sondaje, cu rezultate apropiate unele de altele. Un singur sondaj dintre ele a pus întrebarea candidatul dreptei versus Firea. Erau cam 60% la 40% procentele. În condiţiile de candidat unic al dreptei, cred că am prima şansă. Această expunere pare să îi fie adus câteva procente Gabrielei Firea. O să vedem ce spun sondajele pe care le facem începând cu zilele acestea.”, a declarat Dan la Adevărul.

Șicanat de viceprimarul Bădulescu la prima conferință

După ce a fost împiedicat vineri de viceprimarul PSD Aurelian Bădulescu să discute cu presa pe trotuar, în Prelungirea Ghencea, social-democratul vorbind permanent peste el și contrazicându-l de fiecare dată când candidatul susținut de forțele de dreapta o critica pe primărița orașului, Gabriela Firea, Nicușor Dan spune că este surprins și dezgustat de modul în care întelege primarul Gabriela Firea să-și conducă campania și spune că nu se va lăsa intimidat.

”Gabriela Firea a demonstrat astăzi, din nou, că este un reprezentant tipic al PSD – agresiv, arogant și laș. Gabriela Firea datorează scuze bucureștenilor pentru că a încercat să transforme în circ o evaluare civilizată și argumentată. În același timp, vreau să-i transmit foarte clar primarului PSD Gabriela Firea că nu mă las intimidat de subordonații politici pe care îi mobilizează contra mea. Sunt convins că am alături de mine marea majoritate a bucureștenilor, care condamnă cu certitudine acest mod de a face politică – violent, jignitor și dezinteresat în raport cu problemele reale ale Capitalei.”, spune Nicușor Dan.

sursa: Fotografie proprie

Candidatul unic al dreptei mai spune că Firea încearcă prin aceste metode să evite o dezbatere reală despre bilanțul său la conducerea Capitalei.

”Tot bruiajul Gabrielei Firea nu va reuși însă să acopere bilanțul negativ al celor 4 ani în care PSD a condus Bucureștiul. Cu primarul PSD Gabriela Firea, RADET a intrat în faliment, poluarea a atins cote alarmante (pentru care România a fost condamnată la Curtea de Justiție a UE), traficul s-a înrăutățit, companiile municipale au făcut un dezmăț pe bani publici, fondurile europene pentru proiecte esențiale au rămas accesate.”, spune Dan.