nicușor, dan
Nicusor Dan / sursa facebook

Viitorul primar al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat înaintea unei întâlniri cu PNL că i se pare ”comic” că Gabriela Firea vorbește de fraude și că PSD acuză fraude.

„Mi se pare comic ca tocmai PSD să acuze fraude, în condiţiile în care aţi văzut cu toţii ce s-a întâmplat. Ieşind din chestiunea asta cu buletine, cu saci de vot, am văzut explicit cum pe publicitate electorală, după ce Biroul Electoral Municipal a spus că Primăria nu mai are voie să continue cu acele spoturi pentru realizările Primăriei Capitalei, totuşi a continuat, deci e absurd să vorbeşti de fraudă când eşti Gabriela Firea”, a susţinut Nicuşor Dan, la sediul PNL, unde a fost invitat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului, potrivit Agerpres.

În opinia sa, în Sectoarele 1 şi 5 este „clar” că au fost nereguli.

El a spus că i se pare normal să existe o implicare din partea celor interesaţi de un rezultat corect la alegeri, explicând astfel prezenţa copreşedintelui USR PLUS Dan Barna la Biroul Electoral Sector 1.

Nicușor Dan susține că voturile de la 160 de secții de votare din sectorul 1 au venit foarte târziu, lucru ce trebuie investigat. El a adăugat că la mai multe secții, el ar fi avut 0 voturi, considerând că voturile lui au fost transferate la contracandidați.

În ceea ce priveşte acuzaţiile Gabrielei Firea privind o campanie de „demolare” la adresa ei, el a răspuns: „A fost o campanie absolut murdară la adresa mea. Vă aduc aminte că acum câteva zile mai multe televiziuni, ca să încheiem subiectul acesta, titrau că eu sunt în interiorul DNA şi tot felul de alte ştiri false, deci haideţi să nu mai vorbim de campanii murdare”.

Gabriela Firea a declarat, marţi seara, la un post de televiziune, că va solicita renumărarea voturilor după ce mai multe persoane i-au spus că au existat nereguli în procesul electoral de duminică. Ea a solicitat PSD să considere renumărarea tuturor sectoarelor și a primăriei generale.