Jean Castex, viitorul Prim-ministru francez (sursa: Facebook)

Noul Prim-ministru al Franței va fi Jean Castex. El nu are mare notorietate, fiind primarul unei localități franceze și conducând în prezent activitățile guvernamentale pentru depășirea crizei coronavirusului.

Noul Prim-ministru ales este foarte puțin cunoscut chiar și pentru francezi. El este primarul unei localități și a fost însărcinat cu gestionarea crizei coronavirusului în Franța.

Acesta era pe lista scurtă a Președintelui Macron, printre care mai erau Ministrul Apărării, care putea fi prima femeie Prim-ministru din istoria Franței, cât și Ministrul de externe.

În scurt timp va avea loc ceremonia de predare a mandatului. Castex ar avea la dispoziție o săptămână pentru a-și completa echipa guvernamentală.

Dimineața aceasta, Édouard Philippe, Prim-ministrul Franței, a înaintat demisia Guvernului pe care îl conduce. Se pare că decizia a venit pe fondul scăderii popularității președintelui francez care vrea să-și consolideze susținerea, mai ales după eșecul din alegerile municipale de weekend-ul trecut.