Sursă foto: Digi24

Primul politician din România îmbolnăvit de coronavirus, senatorul PNL Vergil Chițac, a declarat într-un interviu difuzat la Digi24 că pornind de la îmbolnăvirea sa a fost construită o campanie de fake-news, cu scopul de a-l discredita.

Înainte ca infectarea să fie confirmată, senatorul a postat pe Facebook ai multe mesaje prin care nega acest lucru. În primă fază, politicianul a declarat că suferă de o simplă răceală. Când i-a fost impusă internarea, senatorul a refuzat să fie transportat cu izoleta.

Vergil Chițac consideră că este suspect faptul că atenția a căzut preponderent asupra sa, deși în aceeași perioada mai existau și alte persoane publice bolnave de coronavirus. Senatorul consideră că accentuarea felului în care s-a îmbolnăvit, anume printr-o călătorie făcută la Bruxelles cu ocazia unei reuniuni NATO, este un alt aspect suspect.

Senatorul PSD consideră că majoritatea știrilor apărute în presă în perioada îmbolnăvirii sale au făcut parte dintr-o campanie menită să îl discrediteze politic, organizată de membrii ai PSD.