Raol Trifan, USR
Raol Trifan, USR

“Da, nu am terminat facultatea, și nici nu am susținut că aș fi absolvit-o (…) Nu mi-am început prezentările cu această informație pentru că nimeni nu procedează așa, dar am fost tot timpul transparent și onest vizavi de cine sunt și ce experiență am în spate“, a scris Raol Trifan, Vicepreședinte USR Timiș și candidat pentru Senatul României din partea Alianței USR PLUS.

Mărturisirea sa a apărut abia după ce, pe rețelele sociale, au apărut discuții despre un candidat USR-PLUS care nu are facultate. Această situație a apărut după ce primarul Brașovului, Allen Coliban (USR), a fost prins că și-a falsificat CV-ul, dezvălui Newweek.

Trifan spune că sunt două motive pentru care nu a terminat facultatea:

”Situația familială de atunci nu mi-a permis să mă concentrez pe studii și m-a obligat să prioritizez un job care să mă întrețină. Mai târziu, diploma de facultate a devenit tot mai puțin importantă față de experiența dobândită la locul de muncă. Și chiar dacă mi-ar fi plăcut să am ocazia să-mi termin studiile, rolurile solicitante pe care le-am ocupat în companiile pentru care am lucrat nu mi-au oferit, nici ele, timpul de care aș fi avut nevoie.”

”În al doilea rând, niciodată, dar niciodată, nu mi s-a cerut diploma de studii la angajare. Și am lucrat într-unele dintre cele mai mari corporații globale.”

Vlad Voiculescu – cariera exploziva doar cu liceul la baza. Facultate întinsă pe 10 ani de zile

Fostul ministru al Sănătății și-a făcut o carieră de-a dreptul explozivă avînd doar liceul la bază, mai înainte de a obține și diploma universitară, scrie Inpolitics.

Vlad Voiculescu (sursa: Facebook / Vlad Voiculescu)

CV-ul oficial al fostului ministru are o mică lacună: nu prezintă perioada studiilor, despre care aflăm că au fost făcute la Viena, la una dintre cele mai prestigioase universități europene, Vienna University of Economics and Business Administration.

Din interviuri mai vechi, aflăm, însă, că el a început studiile acolo în 2001, la vîrsta de 18 ani, direct de pe băncile liceului din Pucioasa.

Contactat de Inpolitics.ro Vlad Voiculescu nu a explicat golul din CV, dar ne-a lămurit un mister: a avut nevoie de un deceniu bătut pe muchie pentru absolvirea respectivei facultăți.

”Acolo ți se dă la început o listă completă de examene pe care trebuie să le treci. Eu am terminat toate examenele (cu exceptia a 2 dintre ele) in timp record, in 4 ani. Din 1 noiembrie 2005 m-am apucat de muncit full time. Faceam 1070 de euro pe luna si mi s-a parut ca l-am prins pe Dumnezeu de picior. Cred ca a mai durat 1-2 ani si am dat si celelalte doua examene. Apoi cu lucrarea de diplomă am lungit-o, pentru ca am prioritizat altele. Au fost anii in care am muncit pe branci… si seara organizam tabere de germana sau cautam medicamente. Cinstit sa va spun: daca nu ma presa prietena, probabil ca nici nu as mai fi terminat lucrarea aceea. Tot ce va spun poate fi verificat la universitate. Respectiv la angajatori”.

Cazul primarului din Brașov, Allen Coliban

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, și-a tot trecut în CV din 2005 că a terminat Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București. Doar că acesta nu a terminat niciodată facultatea începută în 1998, deoarece nu și-a luat toate examenele din anul 5, iar din 2005 nici nu a mai încercat să își închidă anul fiind exmatriculat în 2009.

După dezvăluirile apărute în News Brașov și dezvoltate de Adevărul, Coliban și-a modificat CV-ul, dar tot greșit, susținând că a urmat cursurile și nu și-a dat licența, dar el nu a închis ultimul an de facultate

allen, coliban
Allen Coliban (sursa foto: Allen Coliban / Facebook)