Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru
Nelu Tătaru (sursa: Youtube)

Social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că proiectul de lege privind carantina și izolarea este un dezastru, iar Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a scăpat situația de sub control.

În replică, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că „niciodată, niciun român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut. Acel pacient s-a prezentat la medic”. Declarația a fost făcută la știrile Digi 24.

„Absența legii ne creează probleme. Noi tratăm o boală transmisibilă. Boală înseamnă că trebuie să existe un moment în care cineva care transmite boala trebuie să rămână izolat. Neexistând parghia legală pentru acest lucru ne confruntăm cu o transmitere continuă și accentuată. (…) Pentru o boală transmisibilă, în care internarea este opțională, contează foarte mult această lege”, a mai declarat acesta.

Social-democrații susțin că este nevoie de această amânare pentru că s-a lucrat până târziu în noapte și trebuie revizuite articolele discutate ieri astfel încât să se asigure că legea, în forma ei finală, va fi una bună și va reuși să treacă testul CCR. Liberalii au argumentat că deja s-au rezolvat multe din problemele reclamate de Curtea Constituțională.