Reactia presei internationale legate de alegerile locale
Secție de vot ( foto: punct news)

Agențiile de presă internaționale au consemnat aseară și în această dimineață victoria lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, potrivit libertatea.ro.

Acestea au scris că acest scrutin a pregătit alegerile parlamentare din 6 decembrie și au oferit un avantaj dreptei.

Cotidianul belgian La Libre Belgique, a interpretat politic rezultatul, arătând că Nicușor Dan „este pe punctul de a pune capăt domniei de 12 ani a „stângii” asupra capitalei României”.

Agenția France Presse a transmis că „matematicianul Nicușor Dan, susținut de USR-PLUS și de PNL, a depășit-o după primele estimări pe fosta jurnalistă Gabriela Firea”.

Scrutinul din România a fost acoperit și de site-ul Politico, cel care a detaliat rezultatele din mai multe orașe și a notat, printre altele, că, deși au avut candidați comuni în București, PNL și USR-PLUS au fost adversari în restul țării.

Agenția de știri Bloomberg a scris la rândul său că Nicușor Dan a câștigat pe o platformă împotriva corupției care a întârziat reformele și reabilitarea infrastructurii orașului. Prin victoria lui Dan, mai scrie Bloomberg, guvernul minoritar de la București a primit un impuls înaintea alegerilor parlamentare din decembrie, unde încearcă să obțină controlul parlamentului.