Sondaj: Nicușor Dan se află cu aproape 9 procente în fața Gabrielei Firea
Nicușor Dan se află cu aproape 9 procente în fața Gabrielei Firea în sondajul INSCOP

Nicușor Dan, contra-candidatul Gabrielei Firea pentru funcția de Primar General al Capitalei, a obținut cu 8,8% mai multe voturi din partea bucureștenilor, potrivit unui sondaj efectuat de INSCOP, citat de Adevărul

Sondajul efectuat în perioada 20-26 iunie la comanda PNL arată că  Nicușor Dan, contra-candidatul Gabrielei Firea pentru funcția de Primar General al Capitalei, a obținut cu 8,8% mai multe voturi din partea bucureștenilor. Scorul său este de 54,5%, pe când scorul Gabrielei Firea este de 45,6%.

Întrebările sondajului au pornit de la prezumția că Gabriela Firea va fi candidatul PSD, ProRomânia şi ALDE, pe când Nicușor Dan va fi sprijinit la alegeri de PNL, USR-PLUS şi PMP.

Sondajul a fost efectuat pe un eșantion de 1120 de persoane, prin interviuri telefonice.

Dintre bucureștenii care au participat la sondaj, doar 67,3% au spus că intenționează să participe la vot și că și-au stabilit deja o opțiune. De asemenea, 56,1% dintre respondenţi au spus că lucrurile merg într-o direcţie greşită în Bucureşti din punct de vedere administrativ, în timp ce 40,3% au spus că merg în direcţia corectă.

Bucureștenii consideră că cele mai mari probleme ale Capitalei sunt aglomeraţia din trafic, poluarea, corupţia din administraţie, infracţionalitatea şi scandalurile, mizeria şi lipsa parcărilor.