Donald, Trump
Donald Trump (sursa: flickr)

Donald Trump ar fi vrut să vândă Puerto Rico în 2017, după ce statul insular a fost lovit de devastatorul uragan Maria, spune un fost secretar din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă din SUA, într-un interviu pentru New York Times preluat de CNN

Elaine Duke, fost secretar din cadrul Departamentului pentru Securitate Internă din SUA, spune că Trump a gândit mai mult ca un om de afaceri. Totuși, ideea lui Trump nu a fost niciodată discutată mai în serios.

Trump are o istorie în relația cu statul insular, după moartea a 3 mii de oameni ca urmare a uraganului Maria din 2017.

Președintele american i-a acuzat în repetate rânduri pe conducătorii din Puerto Rico că s-au folosit de milioanele de dolari destinate relansării insulei pentru alte motive decât cele de curățare și reconstrucție.

În 2018, oficialii de la Casa Albă au anunțat autoritățile din Puerto Rico că nu le vor mai trimite ajutoare pentru relansare, fiind dorința președintelui Trump. Donald Trump a spus de mai multe ori că nu vede unde ar fi vina administrației sale pentru dezastrul din Puerto Rico și în schimb, a numit acțiunile întreprinse „un real succes”.

Uraganul Maria a lovit Puerto Rico pe 20 septembrie, 2017. Toți cei 3.4 milioane de locuitori au avut de suferit de pe urma catastrofei naturale. Aproape jumătate dintre cetățeni oricum trăiesc în sărăcie, fiind cea mai mare rată a sărăciei din toată SUA.

Aproximativ 170 de mii de cetățeni din Puerto Rico și-au părăsit casele după 20 septembrie 2017 și nu s-au mai întors niciodată.