Alianța USR-PLUS a început să strângă online semnăturile pentru susținerea candidaților la alegerile locale. Mecanismul a fost aprobat de Autoritatea Electorală Permanentă- potrivit unui comunicat de presă al alianței. 

„Simplu și fără hârtii” pot semna începând de astăzi cei care vor să susțină candidații USR-PLUS la alegerile din septembrie. Decizia de a strânge semnături online a fost luată pentru a încuraja păstrarea distanței sociale în contextul în care numărul de infectări crește în România.

„Alianţa USR PLUS este prima formaţiune politică din România care foloseşte această metodă, încă un mod clar de a demonstra că doreşte modernizarea şi debirocratizarea statului român. Pe lângă confortul şi rapiditatea în a semna pentru a susţine candidaţii USR PLUS la alegerile locale, acum, acest simplu gest – foarte important însă pentru partide – poate fi făcut şi în deplină siguranţă din punct de vedere sanitar, fără hârtii, fără contact cu alte persoane şi fără bătaie de cap”, precizează sursa citată.

Procedura de semnare online se desfăşoară pe site-ul usrplus.ro, nefiind nevoie de descărcarea vreunui formular.

„Procedura de semnare online este foarte simplă: simpatizanţii USR PLUS intră pe usrplus.ro, apasă pe butonul SEMNEAZĂ ONLINE, selectează localitatea în care au domiciliul şi urmează paşii de pe site”, informează Alianţa USR PLUS.

Cei care nu vor să semneze online, pot să o facă în parcuri, în piețe, în stațiile de autobuz, la gurile de metrou sau în corturile special amenajate unde membrii și voluntari vor continua să strângă semnături.