proteste, 10 august
Protestele din 10 august (sursa foto: wikipedia commons)

Vlad Alexandrescu (USR) a declarat la Radio France Internationale (RFI) că, la doi ani de la reprimarea manifestației din 10 august, este inacceptabil ca, după schimbarea conducerii DIICOT, instituția să rămână la fel de pesedizată. El adaugă că există interesul de a-i proteja pe vinovații acelei zile. 

DIICOT rămâne o instituție pesedizată, declară la RFI senatorul USR Vlad Alexandrescu, în contextul împlinirii a doi ani de la reprimarea manifestației din 10 august, din Piața Victoriei. El afirmă că între instituțiile statului există o conivență, pentru ca vinovații să nu fie pedepsiți.

Vlad Alexandrescu își amintește cum a trăit evenimentele din 10 august 2018: „Am fost în Piața Victoriei în 10 august 2018, am primit și eu, ca mulți alții, gaze lacrimogene din partea jandarmilor, în plină figură. Fata mea a fost adusă în stare de inconștiență și a fost necesară intervenția SMURD, din cauza acțiunii jandarmilor. Vă puteți imagina cum e să te întâlnești cu propriul tău copil transportat pe targă în stare de inconștiență de către un echipaj al SMURD”.

Senatorul USR deplânge faptul că „nu s-a identificat nici un vinovat, nici un decident din perioada aia, nici un șef de Jandarmerie nu a fost tras la răspundere pentru acele violențe (…). A doua frustrare vine de la acel sentiment pe care îl avem și îl am și eu, de conivență între instituții (…). Eu nu înțeleg și cred că nu sunt singurul, cum se poate ca odată ce Dragnea este în pușcărie, Dăncilă și Carmen Dan sunt out din Guvern, există în continuare interesul de a-i proteja pe vinovații acelei zile. Mă alătur și eu acestui grup de oameni care încearcă să înțeleagă cum este posibil ca odată ce Tudorel Toader a plecat de la Ministerul Justiției, odată ce s-a schimbat conducerea DIICOT, instituția să rămână la fel de pesedizată ca înainte de schimbările de la sfârșitul anului trecut, când s-a schimbat Guvernul”, a adăugat Vlad Alexandrescu.

„Și am văzut că domnul Orban și domnul Iohannis se declară absolut uimiți de clasarea dosarului 10 august (…). Dar nu tocmai domnul Iohannis și cu domnul Predoiu au numit-o în funcție pe doamna Giorgiana Hosu?”, a încheiat Vlad Alexandrescu.