reacție, ambasador, româniei, moldova, autorități, chișinău
Ambadaroul României în Moldova, critic la adresa autorităților din Chișinău (sursa foto: InfoPrut)

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a avut o reacție pe pagina sa de Facebook, în care a criticat autoritățile de la Chișinău pentru primirea cu mare fast a celor cinci autospeciale pentru deszăpezire din partea Rusiei, în vreme ce ajutoarele oferite de România pentru combaterea COVID-19 au fost preluate sub un pod de la periferia Chișinăului.

„Între covid și zăpadă, prefer zăpada! Am ajuns la această concluzie și după ce am văzut că unii par să acorde mai multă importanță mașinilor de deszăpezire decât ajutoarelor dezinteresate, generoase și necondiționate din partea României sau statelor membre UE, care au constat în echipamente de protecție și medicamente anti-covid. Nu știu dacă va ninge în perioada următoare, sau dacă vom avea condiții meteorologice extreme, însă cu siguranță numărul infectaților cu covid va crește aproape exponențial până la finalul anului, în lipsa unor măsuri și comportamente responsabile (nu mă credeți? – întrebați-i pe specialiști). Soluția la nivel personal este nu să vă ascundeți sub “pod”, ci să purtați masca în mod corect. Pandemia va trece, altele…”, a scris ambasadorul pe pagina sa de Facebook.

Vineri, cinci autospeciale pentru deszăpezire și întreținerea infrastructurii rutiere, donate de Federația Rusă pentru Chișinău în plină campanie electorală, au fost primite cu mare fast de autoritățile locale, scrie InfoPrut.

Mașinile, cu steagul Rusiei la oglinzile retrovizoare, au defilat pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt din Chișinău. Asta în condițiile în care, după ce acum câteva luni, convoiul umanitar venit de la București a fost primit sub un pod de la periferia orașului.