Andrei Năstase / sursa: wikipedia commons

Andrei Năstase, candidatul Platformei DA la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, se declară partener de încredere și prieten al României, potrivit infoprut.ro.

Potrivit sursei, președintele reprezintă statul la nivel internațional, este titularul întregii politici externe a Republicii Moldova și angajează statul în relații bilaterale de orice natură ar fi acestea, inclusiv economice.

„Sunt cel mai de încredere partener și prieten al României, aici, în stânga Prutului. Cu ajutorul României, R. Moldova se va califica foarte repede pentru a obține un statut normal de potențial partener pentru toți actorii importanți din piața economică și financiară a Europei. În calitate de președinte îmi asum acest lucru”subliniază Andrei Năstase.

Candidatul PPDA mai consideră că un președinte trebuie să facă rost de asistență economică, de bune practici, de finanțări, trebuie să semneze acorduri financiare favorabile pentru stat și mai trebuie „ca prin abordările sale să livreze încredere pentru mediul de afaceri care va dori să-și deschidă centre de lucru în Republica Moldova”.