Dragos Tudorache / sursa: facebook

Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, a solicitat Comisiei Europene suplimentarea ajutoarelor pentru Republica Moldova în lupta împortiva COVID-19, potrivit infoprut.ro.

În context sursa a menționat că Republica Moldova se îndreaptă spre o situație critică în actuala criză provocată de pandemia de COVID-19.

„Este nevoie de acțiuni de susținere și solidaritate care să se traducă în echipamente medicale și asistență tehnică, iar dacă situația o cere, chiar și personal medical”, a punctat Tudorache.

„Nu doar că noile cazuri de infectare nu au scăzut ca în restul Europei, dar asistăm la o continuă creștere, care ridică mari semne de întrebare în ceea ce privește capacitatea autorităților de a găsi soluții funcționale de a ține situația sub control”, a mai adăugat acesta.

Totodată, Dragoș Tudorache a subliniat că Uniunea Europeană trebuie să își asume un rol pregnant și permanent pentru toți cetățenii europeni.

Această declarație vine în contextul în care Republica Moldova pare să fi scăpat situația epidemiei de coronavirus de sub control. Numai la data de 16 iunie 2020 au fost înregistrate 375 de noi cazuri de infectare, iar 12 persoane au decedat. Din numărul total de cazuri raportate marți, 30 sunt lucrători medicali. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 12 254 de cazuri. 423 de persoane și-au pierdut viața.