Steag Republica Moldova
Steag Republica Moldova / sursa: wikipedia commons

Republica Moldova nu se mai află pe lista statelor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se impune carantina 14 zile la sosirea în România, a anunțat Comitetul pentru Situații de Urgență de la București.- scrie Infoprut.ro.

Luni a fost actualizată lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, iar persoanelor care vin din aceste state sau zone li se va institui măsura carantinei timp de 14 zile. Printre state se numără Luxemburg, Franța, Olanda, Belgia, Elveția și Spania.

Republica Moldova nu se regăsește printre țările respective, semnificând ca cetățenii Republicii Moldova, eligibili pentru intrarea în România – potrivit prevederilor HG 856 din 14.10.2020, privind prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, nu vor fi plasați în izolare/carantină la intrarea în România”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei Republicii Moldova în România.

Începând cu 15 octombrie, România a prelungit cu 30 de zile starea de alertă pe întreg teritoriul. De asemenea, România a înregistrat, până în prezent, 212.492 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 151.811 au fost tratate și vindecate și 6.470 au decedat.