Ion Chicu (sursa: facebook)

Premierul Ion Chicu ar fi fost gata să-și dea demisia din propria inițiativă, spune Dumitru Diacov, liderul fracțiunii Partidului Democrat din Parlamentul de la Chișinău.

„Premierul Chicu nu avea nicio problemă să își dea demisia singur. Atunci când s-a întâmplat incidentul cu Gațcan și când coaliția practic a rămas fără majoritate, atunci a apărut ideea de asumare a răspunderii. Și când prietenii noștri care retrăiesc de ce se face în țară nu au venit, au blocat o dată, de două ori, domnul Chicu la o discuție în Consiliul alianței a pus mapa pe masă și a spus: Eu sunt gata să plec în demisie”, a adăugat Dumitru Diacov în cadrul unei emisiunii de la Jurnal TV.

Potrivit sursei, coaliția PSRM-PDM, dar și președintele Igor Dodon l-ar fi convins pe premier să nu demisioneze. „În această situație demisia guvernului este catastrofă. Dacă cădea guvernul luni, noi până în luna octombrie nu aveam guvern. (..) Ce înseamnă să demisionezi atunci când nu ai ce pune în loc?”, se întreabă liderul fracțiunii PDM citat de Info Prut.

Totuși, Diacov nu exclude faptul că actualul guvern de la Chișinău ar putea fi demis, însă „dacă nu o să existe o înțelegere din timp, dacă nu o să fie pus totul pe hârtie, nu o să existe guvern luni întregi”.

Precizăm că, luni, 20 iulie 2020, moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Chicu a fost dezbătută și respinsă de Parlamentul de la Chișinău. Inițiativa fracțiunii PPDA a fost susținută de cei 46 de deputați PAS, Pro Moldova și Partidul Politic Șor, dar nu a adunat numărul necesar de voturi. Prin urmare Guvernul Chicu își continuă activitatea.