Întâlnire Moldova-Rusia (sursa foto: President of Russia)

Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal din Moldova, răspunde declarațiilor controversate ale ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă referitoare la o presupusă modificare a Constituției Republicii Moldova după modelul rusesc: Andrei Neguța trebuie rechemat și demis. 

„La 30 de ani de la evenimentele din anii ‘90 – eliberarea națională, suveranitatea, independența – un oficial al statului, ambasador în Rusia, cheamă la dictatură, propune să importăm dictatura lui Putin. Care este diferența dintre declarațiile de la Moscova, Chișinău și cele de la Tiraspol, sub acest aspect?! Acum trei săptămâni, declarații similare făcea și Vasnețov al Rusiei în Republica Moldova”, a remarcat liderul unionist.

Totodată, Dorin Chirtoacă a atras atenția asupra faptului că pe zi ce trece, Republica Moldova își ia adio de la statul de drept, de la independența sa și de la existența sa, nu numai prin răpiri de deputați și acțiuni subversive, dar și pe față – prin declarații și angajamente ale oficialilor, potrivit InfoPrut.

„În această situație, oricât de mult ar dori politicienii de bună credință, care au mai rămas, să schimbe situația, fără cetățeni, fără atenția lor concentrată în aceasta direcție, acest lucru nu va fi posibil”, a mai subliniat liderul liberal.

Precizăm că recent, Andrei Neguță ambasadorul Republicii Moldova la Moscova a declarat în cadrul unei întrevederi cu Konstantin Kosaciov, președintele comitetului internațional al Consiliului Federației, că autoritățile de la Chișinău studiază experiența Rusiei cu privire la modificarea recentă a Constituției și încearcă să vadă care din aceste schimbări ar putea fi aplicate și în Republica Moldova.

Asta se întâmplă după ce, în iunie, în Federația Rusă, a avut loc un referendum, pe mai multe subiecte controversate de modificare a Constituției. În urma scrutinului, s-a decis, inclusiv, resetarea la zero a mandatelor de președinte ale lui Vladimir Putin, astfel încât liderul de la Kremlin va mai putea candida pentru încă două mandate.

Citește și:

Singura regiune care a votat împotriva lui Putin la referendumul care îl face președinte pe viață în Rusia