Maia Sandu castigatoarea alegerilor
Maia Sandu (foto: Facebook)

Maia Sandu va candida la alegerile prezidențiale din noiembrie 2020 din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut astăzi, 18 iulie, după ședința online a Consiliului Politic Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS).

Lansarea oficială a candidatului Maia Sandu și a programului său electoral va avea loc odată cu startul oficial al scrutinului electoral, în luna septembrie.

De subliniat că alegerile prezidențiale vor avea loc pe 1 noiembrie. Anterior și-au anunțat intenția de a participa în cursă și Andrei Năstase, liderul Platformei DA, dar și Octavian Țîcu, liderul Partidul Uniunii Naționale. Cât despre Igor Dodon, acesta refuză să răspundă cert dacă va intra în lupta pentru un nou mandat de președinte, anunță InfoPrut.

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este o formațiune politică de centru-dreapta din Republica Moldova fondată și condusă de fostul ministru al educației, Maia Sandu. Partidul este format pe baza platformei politice „În /pas/ cu Maia Sandu” inițiate la sfârșitul anului 2015.

„PAS este un partid care a crescut mult în ultimii ani. Suntem mai pregătiți, mai organizați și mai puternici decât eram cu 4 ani în urmă. Avem o responsabilitate enormă față de cetățenii acestei țări să promovăm persoane competente și curajoase care pot lupta cu hoții de la guvernare. Suntem gata să depunem toate eforturile pentru a învinge la alegerile prezidențiale împreună cu Maia Sandu, unicul candidat capabil să-l bată pe Igor Dodon”, a declarat prim-vicepreședintele PAS, Igor Grosu.

„Această nominalizare este o onoare pentru mine, dar și o mare responsabilitate. Avem datoria să curățăm țara de politicienii care văd Moldova ca pe un sac fără fund, din care ei se îndestulează. Sunt sigură că, prin multă muncă, vom învinge în aceste alegeri. E vremea oamenilor buni, cei care știu cum trebuie să fie țara noastră. Împreună vom munci pentru o țară bogată, cu familii unite și copii fericiți, o țară în care legea este una pentru toți, iar dreptatea stă în capul mesei”, a declarat președintele PAS, Maia Sandu.