Matei-Adrian Dobrovie / sursa: facebook

Deputatul independent Matei-Adrian Dobrovie este inițiatorul proiectului de lege prevede ca toţi cetăţenii cu drept de vot din ţară şi din străinătate să poată să voteze prin varianta alternativă, potrivit mateidovrovie.ro.

Acesta afirmă că „Scopul e să nu mai avem cozi interminabile, să nu mai fie costuri mari de bani şi de timp și restrângeri ale dreptului la vot, așa cum s-a întâmplat la prezidențialele din 2014”.

Proiectul de lege prevede și înființarea unui Birou Electoral General pentru votul prin corespondență care va coordona întregul proces . În plus, trasabilitatea votului va fi asigurată printr-o platformă web pusă la dispoziție de AEP, unde alegătorul poate verifica traseul votului său prin corespondență.

Proiectul integral poate fi consultat aici.

Totodată, acesta a inițiat modificarea legii 21/1991 pentru a soluționa o problemă cu care se confruntau câteva mii de cetățeni români cu domiciliul în străinătate, majoritatea din R.Moldova, care nu-și puteau prelungi pașapoartele la expirarea acestora.

De asemenea, el a militat constant pentru unificarea programei de învățământ pentru românii din Cernăuți, Transcarpatia și Sudul Basarabiei și eliminarea așa-zisei limbi moldovenești. Am obținut de la Ministerul Educației o recomandare către Universități pentru a nu le cere etnicilor români din Sudul Basarabiei care au absolvit școli în limba română certificate de competență de limbă.

Dobrovie afirmă: „Cred că românii din diaspora, din comunitățile istorice și din R.Moldova merită respect și că i-am reprezentat cum se cuvine în Parlamentul României, chiar dacă nu am fost deputat de diaspora, ci de București. Vreau să mă lupt în continuare pentru ca românii plecați în străinătate să aibă condițiile necesare pentru ca să vrea și să se poată întoarce acasă, ca etnicii români din Ucraina, Serbia și celelalte comunități istorice să-și păstreze identitatea și limba română. De asemenea, voi continua să fiu un susținător al dezoligarhizării și europenizării R.Moldova, al sprijinirii cetățenilor ei de către România, prin reforme structurale. ”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău