sursa: Youtube

O înregistrare video „pierdută” este repusă acum în circulație prin mass-media iar scena politică din Moldova a explodat. Fragmentul apărut pare să-l înfățișeze pe Igor Dodon și Iaralov, un controversat om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc oferindu-i lui Dodon o pungă neagră, potrivit Europa Liberă

Înregistrarea, mai exact o parte a ei difuzată la televiziunile lui Plahotniuc în iunie 2019, a mai făcut o dată vâlvă la Chișinău. În acel context, în care o alianță dintre socialiști și blocul ACUM încerca să-i elimine de la guvernare pe democrații lui Plahotniuc – lucru întâmplat până la urmă – înregistrarea a fost folosită de aceștia pentru a încerca să-i incrimineze lui Dodon intenția de a federaliza, la cerința rușilor, R. Moldova. Dodon s-a apărat atunci spunând că, de fapt, a jucat un rol în filmuleț.

Fragmentul apărut de această dată surprinde un moment în care fostul lider democrat și Iaralov, un controversat om de afaceri din anturajul lui Plahotniuc dispărut din R. Moldova odată cu acesta, îi oferă lui Dodon o pungă neagră, iar din discuțiile care se poartă pe fundal ar rezulta că ar fi bani pentru salarizarea socialiștilor.

La scurt timp de la difuzare, președintele Igor Dodon a spus că e un fals și l-a acuzat pe cel care le-a scos, deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Iurie Reniță. Dodon spune că acesta ar avea legături cu oligarhul fugar.