Ion Chicu (sursa: facebook)

Până pe 30 iunie urmează a fi reluate toate activitățile economice în R.Moldova, în pofida faptului că în urma relaxărilor din 15 mai se atestă o creștere alarmantă a numărului cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19, scrie premierul moldovean Ion Chicu pe pagina sa de Facebook, potrivit radiochisinau.md.

Acesta menționează că fără reluarea treptată a activităților economice, Republica Moldova ar fi intrat în colaps financiar și bugetar.

”Nu mai putem închide activitățile economice, nu mai putem lăsa oamenii fără sursă de existență. Respectiv, până la 30 iunie vor fi reluate toate activitățile economice”, menționează premierul în mesajul său.

Potrivit șefului Cabinetului de Miniștri, moartea celor 371 de persoane din cauza noului coronavirus este regretabilă, dar focusarea exclusivă pe măsurile de combatere a virusului afectează și mai grav oamenii pe alte dimensiuni.

„Lăsarea oamenilor fără salarii și pensii ar avea efecte cumulative, inclusiv asupra sănătății cetățenilor, cu mult mai grave”, se mai spune înmesajul premierului Ion Chicu.