sursa: infoprut.ro

Pavel Filip, președintele Partidului Democrat, a declarat că nu au existat discuții cu PAS și Platforma „DA” în vederea demiterii Guvernului Chicu, potrivit infoprut.ro.

Liderul PDM a dat de înțeles că PPDA s-a avântat să demită actualul Executiv, fără a analiza „ce se va întâmpla în continuare”cu Republica Moldova.

„Eu am rămas surprins când am văzut în presă că astăzi urmează să aibă loc discuții dintre PD cu PAS și Platforma „DA”. Cei de la PAS și Platforma „DA” l-au întrebat pe domnul Nicolae Ciubuc dacă nu vrea să discute, dar nu a fost vorba de ceva serios, despre discuții între partide. Nici măcar liderul fracțiunii, Dumitru Diacov, nu a fost invitat. Noi suntem gata de discuții, dar trebuie să fie oficial. Decizia privind iniţierea unor consultări sau constituirea unor alianţe poate fi luată de Biroul Executiv al partidului, Consiliul Politic Naţional al partidului sau Congres. Așa decizie nu a fost”, a menționat Pavel Filip.

Liderul PDM a remarcat că PPDA s-a avântat să demită Guvernul Chicu, fără a ști ce se va întâmpla în continuare în Republica Moldova. „Cine să voteze alt guvern? Credeți că ei ( n.red: grupul „Pro Moldova” și Partidul Șor) au făcut această investiție de peste 10 milioane de dolari pentru a vă vota vouă premierul? Voi sunteți gata să porniți un joc care nu vă aparține? Doar voi ați luptat împotriva lor”, a precizat Filip.

Totodată, Filip a mai spus că PDM este de acord cu PAS că actualul Parlament de la Chișinău nu mai reprezintă voința poporului, iar soluția cea mai bună sunt alegerile parlamentare anticipate. Totuși, acesta a precizat că parlamentarele pot avea loc doar după alegerile prezidențiale, atunci când conjunctura politică s-ar putea schimba.

Amintim că discuțiile preconizate pentru astăzi între reprezentanții Platformei Demnitate și Adevăr, ai Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Partidului Democrat, nu au avut loc. Deputații PPDA au încercat să-și convingă colegii din Parlamentul de la Chișinău despre necesitatea formării unui nou Guvern, în timp ce democrații au anunțat că nu sunt gata să discute acest subiect.