Economistul Petrisor Peiu  a fost invitat, alături de George Simion copresedintele Alianței pentru Unirea Românilor, în cadrul emisiunii „A Treia Cale” de la Radio Guerrilla, pentru a vorbi despre condițiile unei viitoare reuniri a Republicii Moldova cu România, potrivit infoprut.ro.

Astfel, Petrisor Peiu a declarat:

„Prima condiție pentru a vorbi despre unire este ca România să-și dorească, să anunțe acest obiectiv, să lucreze la el 10-20 de ani, toate percepțiile se schimbă, să încercăm să le schimbăm și după să tragem concluzii. Hai să vorbim după ce încercăm zeci de ani acest lucru. Dacă toți banii pe care i-am cheltuit pentru a sprijini pe Vladimir Filat, pe Vladimir Plahotniuc, pe Igor Dodon, îi cheltuiam numai și numai pentru proiectul unionist, eu cred că era altă situație. Să nu ne amăgim”.

De asemenea, partenerul sau de emisiune, George Simion, a avut o replica extrem de tăioasa, intrebat despre condițiile în care s-ar putea face unirea și ce ar cere Rusia României pentru ca aproprierea de Basarabia să fie posibilă:

„Rusia, în acest moment, este condusă de un asasin. Cu asasinii, cu criminalii și cu KGB-iștii nu discuți. Nu discuți cu Vladimir Putin. Dacă ai niște aliați, pui acelor aliați niște condiții. Putin se va duce, nu pot să-l facă nemuritor, nu pot să-l țină în viață, se va duce. Cu asasinii nu discuți”.