Eugen Tomac demisie de la presedintia PMP
Eugen Tomac (sursa: Facebook)

Eugen Tomac, președinte PMP, este de părere că premierului moldovean ar trebui să îi fie retrasă cetățenia română din cauza comentariilor acide la adresa europarlamentarul Siegfried Mureșan. Tomac a postat în acest sens un mesaj pe Facebook.

„După atacurile de astăzi (vineri) ale premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române. Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău. Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă. Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureșan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, a scris Tomac pe Facebook.

Reacția liderului PMP vine după ce Ion Chicu a scris pe Facebook, cu referire la europarlamentarul Siegfried Mureșan: „Stau si mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu patronajul peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de adus mingi buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa?”

Anterior, Siegfried Mureșan a scris că „Guvernul Republicii Moldova eșuează în gestionarea crizei COVID-19 fiindcă a eșuat și în implementarea reformelor”.

De altfel, și MAE a reacționat printr-un comunicat la postarea premierului Republicii Moldova.

După atacurile de astăzi ale premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că răspunsul…

Publicată de Eugen Tomac pe Vineri, 22 mai 2020