Lituania a interzis canalul de televiziune Russia Today, invocând legăturile canalului cu Dmitri Kiselev, asupra căruia planează sancţiunile europene, anunţă Reuters şi AP. Astfel, ţara baltică se alătură Letoniei, care a adoptat o decizie similară la începutul acestei luni, potrivit infoprut.ro.

„Russia Today este controlat de Kiselyov, sancţionat de UE ca urmare a rolului substanţial în propaganda rusă privind anexarea Crimeei în 2014 şi în activităţile militare ruse în sud-estul Ucrainei”, a precizat agenţia de monitorizare din Lituania, ca motivare a deciziei.

Interdicţia include cinci canale RT: RT, care prezintă programe de ştiri şi de actualitate, RT HD, RT în spaniolă, RT Documentary şi RT Documentary HD.

Autorităţile din Lituania au completat că RT „răspândeşte conţinut care favorizează Kremlinul”, adăugând că interdicţia a fost aplicată în urma avizului Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa citată amintește că la începutul lunii iulie, Letonia a adoptat o decizie similară, argumentând că Dmitri Kiselev se află pe „lista neagră” a Uniunii Europene încă din martie 2014.