Banca Mondială va aloca 3,5 milioane de dolari pentru achiziționarea aparatura necesară digitalizării instituțiilor de învățământ din Republica Moldova. Banii vor veni în cadrul Proiectului Reforma Învățământului în Moldova (PRIM), transmite InfoPrut.

În cadrul unei ședințe online cu reprezentanții Misiunii Băncii Mondiale, Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, a mulțumit instituției pentru această contribuție, dar și pentru sprijinul constant acordat sistemului educațional din Republica Moldova.

Pandemia virusului COVID-19 ne-a făcut să ne revizuim obiectivele prioritare din agenda Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), or, în prezent acțiunile noastre sunt îndreptate asupra dotării cu tehnică de calcul a instituțiilor de învățământ și formarea abilităților în tehnologii informaționale și comunicații  ale profesorilor. Apreciem promptitudinea și deschiderea de care ați dat dovadă în susținerea acestui deziderat”, a declarat Igor Șarov.

Reprezentanții Misiunii Băncii Mondiale în Republica Moldova și-au exprimat în continuare deschiderea deplină pentru cooperare și acordare a sprijinului necesar MECC pentru depășirea provocărilor determinate de pandemie în domeniul educațional.

Proiectul „Reforma Învățământului în Moldova” este implementat în perioada aprilie 2013 – aprilie 2022.  Bugetul total al acestuia este de 50 de milioane de dolari, alocați de Banca Mondială.