Igor Dodon (sursa: Wikimedia Commons)

Ana Guțu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României a reacționat la participarea președintelui Igor Dodon și a celor 75 de militari din Garda de Onoare, la parada militară de la Moscova de pe 24 iunie 2020, potrivit infoprut.ro.

„Igor Dodon, exact că și Vladimir Putin, încă nu au ieșit din tranșee. În plină pandemie Dodon pune pe tava vasalității vis-à-vis de Moscova 75 de „soldăței gri”, mobilizați în plină noapte pentru a mărșălui „victorios” pe caldarâmul Pieții Roșii.

Încremenit în proiectul sovietic comunist, Igor Dodon, cel lepădat de memoria neamului său, neam deportat și înfometat de „eliberatorii” ocupanți, se agață disperat de moaștele sovietice cu gândul la cel de-al doilea mandat prezidențial într-un stat devastat de hoție și iresponsabilitate”, a declarat Ana Guțu pe pagina de Facebook.

Declarația secretarului de stat vine in contextul în care Igor Dodon, împreuna cu 75 de militari din Garda de Onoare, au participat la parada militară de la Moscova de pe 24 iunie 2020.