Vladimir Mizdrenco/sursa: infoprut.ro

Este cazul deputatului socilaist Vladimir Mizdrenco, fiul ex-deputatei din partea aceluiași partid, Irina Mizdrenco, potrivit infoprut.ro.

Deși mama sa a promovat constant și fătiș o atitudine ideologică antiromânească, Vladimir Mizdrenco deține pașaport românesc, doar că evită cu tot dinadinsul să recunoască acest lucru.

Jurnaliștii din Republica Moldova l-au contactat telefonic în repetate rânduri pe deputatul Mizdrenco, însă, parlamentarul a refuzat să ofere vreun comentariu, invocând diferite motive, iar la întrebarea dacă ar deține cetățenia unui alt stat, acesta a răspuns ironic că deține două pașapoarte: „Eu v-am spus, eu am două pașapoarte: american și chinez”.

Aparent, Mizdrenco este unul dintre cei mai săraci deputați din actualul legislativ. Conform declarației de avere și interese personale, depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI) la 31 martie 2020, parlamentarul nu are nici locuință, nici automobil. Mai mult, Mizdrenco indică în declarație doar un venit de 125 de mii de lei din salariul de deputat. De asemenea, parlamentarul a beneficiat de îndemnizații din partea statului în valoare de 133 de mii de lei.

Chiar dacă mulți demnitari din Republica Moldova sunt surprinși la volanul unor autoturisme de lux, aceștia nu dețin oficial nici case, nici mașini. De unde iau bani parlamentarii moldoveni pentru adevărate bijuterii pe patru roți, rămâne o enigmă. Este și cazul lui Mizdrenco, care a fost văzut de nenumărate ori la volanul unui „Lexus”, dar și a unei  „Toyota”.

Pentru ca averea pe care o deține să nu bată la ochi, parlamentarul a declarat  doar patru terenuri agricole, obținute prin moștenire în 2017. Autoturismele de model Lexus ES300H și Toyota RAV 4 aparțin, conform declarației depuse la Autoritatea Națională de Integritate (ANI),  tatălui său, Iurii Mizdrenco, consilier local din partea PSRM în Primăria orașului Râșcani. Declarația a fost completată la 12 noiembrie 2019. Totodată, Iurii Mizdrenco declară și o casă de locuit, valoarea bunului fiind de 0 lei, casă obținută prin abitație.

Vladimir Mizdrenco a devenit deputat după ce a câștigat alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 din Circumscripția nr. 4, care include 31 de localități din trei raioane din nordul Republicii Moldova – Râșcani, Dondușeni și Drochia, candidând ca reprezentant al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova. În această formațiune deține mai multe funcții: este membru al Consiliului Republican, președinte al Organizației Teritoriale Râșcani și președinte al Organizației de Tineret „Garda Tânără”.