antrenor, american
Bill Belichick, antrenor american (sursa foto: NFL Films via Youtube)

Antrenorul NFL, Bill Belichick, spune că nu va accepta oferta președintelui Donald Trump de a-i fi dăruită Medalia prezidențială a libertății, invocând revolta din Capitoliul SUA, potrivit BBC

Belichick, antrenor la New England Patriots, a declarat că a fost flatat când i s-a oferit prima dată medalia. Este cel mai important premiu care poate fi acordat civililor din SUA.

Ulterior, antrenorul s-a răzgândit după ce o mulțime de susținători ai lui Trump au asaltat Congresul săptămâna trecută. Cinci oameni au murit.

Celebrul antrenor a vorbit anterior despre prietenia sa cu Trump.

„Recent, mi s-a oferit ocazia să primesc Medalia prezidențială a libertății, ocazie de care am fost flatat pentru ceea ce reprezintă onoarea și admirația pentru primitorii anteriori”, a spus Belichick într-o declarație.

„Ulterior, s-au produs evenimentele tragice de săptămâna trecută și am luat decizia de a nu merge mai departe cu atribuirea”.

Belichick, care a câștigat șase titluri Super Bowl, un record total, este considerat unul dintre cei mai de succes antrenori din istoria NFL.

Medalia prezidențială a libertății recunoaște persoanele care au adus contribuții remarcabile la „securitatea sau interesele naționale ale Americii”.

În 2019, Trump a acordat premiul jucătorului de golf Tiger Woods, precum și personalității radio Rush Limbaugh și postum lui Elvis Presley.

LĂSAȚI UN MESAJ

Te rugăm lasă un comentariu!
Numele tău