Suporter Steaua ranit
Suporter Steaua ranit

Asociaţia Steliştilor 1947 susţine, vineri, într-o postare pe Facebook, că jandarmii au dat cu gaze lacrimogene la metrou şi a scos cu forţa suporterii, care au fost puşi la podea şi loviţi în timp ce erau jos. ”A fost nevoie de o intervenție rapidă, fermă a jandarmilor, deoarece suporterii refugiați în garnitura de metrou aveau asupra lor obiecte contondente, arme albe!, explică Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

„Jandarmeria face, din nou, ABUZURI! Dragostea pentru culori nu are limite.  Neavând posibilitatea de a susţine echipa din peluză, suporterii Stelei au dorit să salute şi să încurajeze jucătorii la sosirea pe stadionul Dinamo. Întorşi din drum de jandarmi, aceştia au fost scoşi din metrou, imobilizaţi şi bătuţi de paznicii privaţi ai interlopilor. În intervenţia lor, fără cap, jandarmii au dat cu gaze lacrimogene în metrou, spaţiu închis, plin de oameni, unde erau copii, femei şi alte persoane a căror singura vină e că foloseau transportul public în Bucureşti! Nemaiavând activitate pe stadioane de ceva vreme şi nici interlopi de apărat, Jandermeria şi-a dat, din nou, în petec şi demonstrează, încă o dată, că nu lucrează în interesul celor pe care trebuie să-i apere, cetăţenii! Când nu sunt paznicii privaţi ai clanurilor de interlopi la înmormântări şi după ce aproape au scăpat de emoţii cu privire la bătăile pe care le-au livrat pe 10 august 2018, Jandarmeria Română face ce ştie mai bine: dă cu gaze şi bate cetăţenii! Fără nicio provocare, suporterii aflaţi în metrou au fost scoşi cu forţa, puşi la podea şi loviţi în timp ce erau jos. Pentru avea o imagine clară, trebuie să precizăm ca suporterii nu au fost violenţi, nu au folosit materiale pirotehnice, purtau măşti, nu au agresat nici macar verbal pe altcineva, fie ei cetăţeni, jandarmi sau suporteri ai echipei adverse, şi, în niciun caz, nu au avut la ei ARME ALBE!, aşa cum vor să manipuleze prin ştirile apărute în ultimele ore. Ăsta este scopul Jandarmeriei, să lovească cu picioarele în capul unor cetăţeni deja imobilizaţi, să dea cu gaze în metrou?!”, este mesajul postat pe Facebook.

”A fost nevoie de o intervenție rapidă, fermă a jandarmilor, deoarece suporterii refugiați în garnitura de metrou aveau asupra lor obiecte contondente, arme albe!, explică Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.

„Premergător acestui eveniment sportiv au existat mai multe informații prin care membrii celor două galerii intenționau să se întâlnească pentru a-și rezolva anumite rivalități. Din această cauză, la planificarea misiunii au fost luate în calcul dispozitive de jandarmi în zona stadionului pentru a preveni aceste incidente. Evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori, dar, având aceste informații, am fost obligați să luăm măsuri de prevenire în zona stadionului și în proximitatea sa”, spune Georgian Enache, de la Jandarmeria București.