sursa: wikipedia

“Los Blancos” și Barca au primit aceleași puncte prin arbitraj video. În ultimele două sezoane însă, acesta a decis  mai mult împotriva Madridului decât a Barçelonei, rezultă în urma unei analize a cotidianului spaniol AS.

Intervențiile VAR au fost decisive în determeninarea rezultatului a șase jocuri din acest sezon pentru Real Madrid și Barcelona, ​​dar nu pentru cantitatea de puncte ale fiecăreia dintre ele, întrucât au obținut același număr de puncte. Mai exact, cu sau fără VAR, Real Madrid ar avea 77 de puncte și Barcelona 73, iar diferența de patru puncte între ele ar rămâne.

Pentru  albi, din cele 5 intervenții care au fost în favoarea lor în acest sezon, două i-a determinat să treacă de la o remiză la victorie, în timp ce în alte două situații i-a determinat să piardă încă patru puncte.

În ceea ce privește Barcelona, ​​dintre cele trei intervenții în favoare, una a servit pentru a adăuga două puncte, în timp ce din cele șapte contra, doar unul a fost decisiv pentru scorul meciului și i-a făcut să piardă două puncte.