cristi, chivu
Cristi Chivu (sursa foto: Cronicile Sportului / Youtube)

Fostul mare jucător român de fotbal Cristi Chivu a absolvit cursurile celebrei şcoli de la Coverciano şi a obţinut licenţa UEFA Pro, cea mai înaltă certificare pe care o poate oferi UEFA antrenorilor, scrie Digisport

Fostul căpitan al naţionalei României a trecut marţi examenul de absolvire în faţa comisiei şcolii de antrenori Coverciano. Chivu a susţinut atât proba orală, cât şi lucrarea de licenţă.

Andrea Pirlo, Luca Toni, Thiago Motta, Vincenzo Italiano sau Morgan De Sanctis au absolvit și ei cursurile aceleași școli, alături de Cristi Chivu.

Cristi Chivu a obţinut licenţa UEFA A tot la Coverciano, în decembrie 2017. Sezonul trecut el a pregătit echipa U17 a celor de la Inter Milano. Prima lui experienţă de tehnician a fost tot la Inter, la echipa U14. Cristi Chivu va antrena, în sezonul 2020/2021, tot la Inter Milano, la echipa U18.

Cursurile de la Coverciano, care au început în septembrie 2019 şi s-au terminat în iunie 2020, au presupus 240 de ore de lecţii, iar ultima perioadă acestea au fost ţinute online, din cauza pandemiei de coronavirus.

Absolvenţii vor putea antrena orice echipă profesionistă, oriunde în lume.