CSM București a reușit o lovitură pe piața transferurilor aducând-o alături de Neagu&co pe Siraba Dembele (34 de ani), căpitanul naționalei Franței, campioană mondială, europeană și medaliată cu argint la Jocurile Olimpice. Extrema stângă a venit în țara noastră cu soțul, fost fotbalist, și gemenii Elian și Matej, în vârstă de aproape opt luni.

Căpitanul naționalei din Hexagon afirmă că s-a integrat rapid în rândul ”tigroaicelor” și s-a apropiat de jucătoare, care i-au fost, de multe ori, adversare.

” Mă înțeleg foarte bine cu noile mele coechipiere,  mă bucur că dincolo de faptul că sunt jucătoare foarte bune, sunt și persoane foarte bune. De Dragana Cvijic m-am apropiat cel mai mult” – Siraba Dembele, handbalistă CSM București.

Franțuzoaica este într-o formă de zile mari, deși are aproape opt luni de când i-a născut pe gemeni. Ea a mărturisit că a venit la București cu gânduri și ambiții mari.

” Avem o echipă foarte bună și vrem să câștigăm toate competițiile în care suntem angrenate. Țelul suprem este Liga Campionilor” – Siraba Dembele, handbalistă CSM București.

Măritată cu fostul fotbalist Igor Pavlovic, Siraba recunoaște faptul că datorită lui a devenit microbistă și că rar pierde meciurile importante din sportul-rege.

Dembele are un palmares impresionant

Extrema stângă a venit la București de la Toulon, după o aventură de doi ani acolo. Înainte de mutarea în Hexagon a jucat doi ani pentru Rostov Don, trei sezoane la Vardar, un an la Randers, alți trei la Toulon, iar începuturile sale în handbal au fost la echipele Issy-les-Moulineaux, Merignac și Dreux.

Siraba Dembele este căpitanul echipei naționale a Franței cu care a câștigat Campionatul Mondial (2017) și două medalii de argint (2009, 2011), titlul european (2018) și două medalii de bronz (2006, 2016) și argintul olimpic în 2016.

Cu echipele de club are palmares la fel de impresionant. A cucerit Cupa EHF în 2017 cu cu Rostov Don, trei titluri de campioană şi trei Cupe ale Macedoniei cu Vardar (2014, 2015, 2016), două titluri de campioană a Rusiei şi două Cupe (2017, 2018) cu Rostov Don.

Ea a fost cea mai bună extremă stânga a Campionatului Mondial din 2017,  cea mai bună extremă stânga din Franţa în cinci rânduri (2008, 2009, 2010, 2011, 2012) și MVP în Hexagon în 2011.