sursa: Wikimedia Commons

Michael Jordan, considerat cel mai bun baschetbalist din toate timpurile, se alătură pe lista celebrităților care vor dreptate pentru persoanele de culoare. Acesta a transmis cuvinte de compasiune pentru familia lui George Floyd și a îndemnat la calm, scrie Digisport.ro

Baschetbalistul este o voce extrem de puternică în Statele Unite, de data aceasta exprimându-și indignarea față de actele violente la care sunt supuse persoanele afro-americane.

Jordan a declarat: „Sunt profund întristat, sunt îndurerat și plin de furie. Simt și văd frustrarea fiecăruia. Am suportat destul! Sunt alături de cei care luptă împotriva rasismului și a violenței asupra persoanelor de culoare din țara noastră.”

Acesta a adăugat: „Trebuie în continuare să ne exprimăm pașnic împotriva nedreptății și să cerem dreptatea”.

Jordan consideră că vocile tuturor protestatarilor trebuie unificate: „Vocile noastre unificate trebuie să facă presiuni asupra liderilor noștri pentru a ne schimba legile. Altfel, trebuie să ne folosim de votul nostru pentru a produce schimbări. Fiecare dintre noi trebuie să facă parte din soluție și trebuie să lucrăm împreună pentru a aduce dreptatea pentru toți”.

Lumea sportului este indignată de actele de violență la care sunt supuse persoanele afro-americane.

Celebrul baschetbalist LeBron James a făcut și el o serie de postări care condamnă moartea lui George Floyd. Acesta a postat pe Instagram o poză în care purta un tricou cu titlul: „Nu pot să respir”, vorbe pe care Floyd le-a rostit înainte să fie sufocat cu genunchiul de un polițist din Minneapolis.

Reamintim că valul de proteste a început după ce pe rețele de socializare a apărut un video în care, un bărbat de culoare, George Floyd, a fost sugrumat cu genunchiul de un polițist.