Neymar/ sursa: flickr

Un transfer al lui Neymar la FC Barcelona s-ar putea face pentru 170 de milioane de euro. Totuşi, cifra ar putea scădea dacă în operaţiune vor fi incluşi Antoine Griezmann sau Ousmane Dembele, potrivit cotidianului spaniol AS.

În vara anului 2017, campioana Franţei achita clauza de reziliere a atacantului brazilian, care a devenit atunci cel mai scump fotbalist din istorie, după ce PSG a plătit 222 de milioane de euro. De altfel, recordul lui Neymar încă nu a fost doborât.

„Vreau să joc la Barcelona”, le-a transmis Neymar coechipierilor săi apropiaţi de la Paris Saint-Germain. Acesta a refuzat o sumă de 100 milioane de euro pe care actualul său club, Paris Saint-Germain, i-a propus-o ca primă pentru prelungirea contractului scadent în iunie 2022.

Pe lângă prima de 100 milioane euro pe care ar fi primit-o la semnarea noului acord, lui Neymar i s-a promis totodată menţinea actualelor condiţii contractuale care i-ar aduce venituri anuale de peste 50 milioane euro, incluzând şi contractele publicitare.

Pentru a reveni la Barca, starul brazilian este dispus să renunţe la jumătate din suma încasată la PSG. De altfel, în acordul verbal la care a ajuns în vara trecută cu conducătorii clubului spaniol, cele două părţi au stabilit ca jucătorul să beneficieze de aceleaşi condiţii contractuale ca în momentul plecării sale de pe Camp Nou, în 2017.