novak, djokovic, arbitră, linie, lovită
Novak Djokovic și arbitra de linie lovită (sursa foto: Herbert Maestre)

Liderul mondial, Novak Djokovic, a fost descalificat de la US Open, după ce a lovit o femeie arbitru de linie cu o minge. Sportivul va pierde toate punctele obținute la turneul american, dar și toate câștigurile obținute la turneul american. 

Incidentul a avut loc în primul set al meciului cu Pablo Carreno Busta, locul 27 ATP, la scorul de 5-6, după ce adversarul lui Nole reuşise break-ul. Djokovic a trimis o minge către fundul terenului, lovind un arbitru de linie, dar spune el, fără vreo intenție de a face asta.

După 12 minute de pledoarie în fața arbitrilor, acesta nu a putut să-i înduplece pe aceștia: a fost descalificat. Djokovic a refuzat și conferința de presă după meci.

USTA (United States Tennis Association) susține că tenismenul sârb „a lovit mingea într-un mod periculos și neglijent, fără să țină cont de posibilele consecințe”.

Pentru că a fost descalificat, Djokovic va pierde toate punctele câştigate la US Open şi va fi amendat cu suma pe care a câştigat-o la acest turneu, pe lângă alte sancţiuni pe care le-ar putea primi pentru acest incident.”, se arată în comunicatul USTA.

Novak Djokovic adunase pentru calificarea în optimele actualei ediţii 180 de puncte şi 250.000 de dolari.

Campionul sârb a mai fost sancţionat cu 20.000 de dolari, pentru că nu a mers la conferinţa de presă de după meci.

Djokovic este numărul 1 mondial actualmente și campion la ediția trecută la US Open.

Starul sârb a ținut să transmită și un mesaj pe Instagram:

„Întreaga situație m-a făcut să fiu foarte trist şi să simt un gol pe dinăuntru. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar organizatorii turneului mi-au transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. Nu îi voi dezvălui numele, pentru a păstra discreţia. În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu, să lucrez la această dezamăgire și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru dezvoltarea și evoluția mea ca jucător și ca persoană. Le cer scuze celor de la US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău”.