Petrolul Ploiesti
Petrolul Ploiesti / sursa: facebook

Ploieștenii au pierdut cu 1-2 meciul de acasă cu FC Argeș și au ratat orice șansă de a promova în Liga 1 sau de a prinde barajul de promovare, scrie prosport.ro.

După meci au urmat contre verbale între suporterii „lupilor”, strânși lângă stadion și câțiva jucători. Galeria Petrolului l-ar dori din nou la echipă pe Valeriu Răchita, cel care a mai antrenat Petrolul în trecut.

Totodată, Petrolul Ploiești se mai confruntă și cu un litigiu de natură juridică, legat de marcă.

„Succesiunea mărcii s-a dat cu clauză de performanță, iar din sezonul viitor, dacă se promova în Liga 1, o obligativitate în păstrarea mărcii era clasarea în primele zece echipe ale campionatului. Dacă nu s-a respectat clauza din acest an, e clar că toate mărcile se întorc automat la primărie. Se poate face o ședință a Consiliului Local pentru a se oferi din nou actualului club totul, iar, dacă mă întrebați pe mine, eu tot lor le-aș da. Doar nu o să avem și două echipe Petrolul acum”, a explicat Valeriu Răchită.

O altă problemă a ploieștenilor este și posibila retragere a principalului sponsor – Veolia. Însă, e posibil ca Veolia să nu se retragă financiar, cel puțin nu acum, pentru că are un contract pe termoficare în vigoare cu Primaria Municipiului Ploiești, valabil până în 2022.