Real Madrid campioni (sursa: Wkimedia Commons)

După meciul de titlu, Real Madrid-Villarreal, terminat 2-1, madrilenii au devenit campioni în Spania pentru a 34-a oară. Real ar fi devenit oricum campioană, având în vedere că Barcelona s-a încurcat cu Osasuna, 1-2. 

În meciul de titlu, Benzema a deschis scorul în minutul 29, după o gafă a oaspeților. În minutul 73, Real a primit un penalty, iar Benzema a transformat după ce inițial executase Ramos, însă arbitrul a decis repetarea loviturii de pedeapsă, scrie Digisport.

Iborra a redus din diferență pentru cei de la Villarreal în minutul 83 și a mai fost aproape de gol în prelungiri. Apoi Vinicius a făcut o fază superbă și i-a pasat lui Asensio, care a marcat, dar arbitrul a anulat golul cu ajutorul tehnologiei VAR.

Real Madrid – Villarreal s-a terminat 2-1, iar madrilenii sunt campioni pentru a 34-a oară, după ce au câștigat ultimele 11 meciuri și au profitat de greșelile Barcelonei. Ultimul titlu al Realului a fost cucerit în urmă cu 3 ani, avându-l ca antrenor tot pe Zinedine Zidane.

Barcelona pe de altă parte, a început bine meciul cu Osasuna, dar a terminat prost. Messi a marcat pentru 1-0, dar catalanii au fost egalați. Aruncându-se în atac în ultimele minute, catalanii au primit „lovitura de grație” în minutele de prelungire.