Roger Federer (sursa: Wikipedia)

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer se află într-un turneu de promovare pentru primii pantofi de sport cu numele său, ”The Roger”, unde a declarat pentru publicaţia Zeit Magazin că se gândeşte clar la momentul în care se va retrage din sportul unde a făcut istorie, relatează cotidianul L’Equipe citat de Agerpres

„Ora retragerii se apropie şi ştiu că circuitul îmi va lipsi. Ar fi fost uşor să mă retrag acum, dar vreau să continui să-mi mai ofer şansa de a profita de tenis”, a precizat elveţianul.

Federer va împlini 39 de ani pe data de 8 august, fapt care nu face o surpriză din anunțul său. Totuși, elvețianul cu de 20 de trofee de Mare Şlem în palmares, a anunţat recent că nu va reveni în circuitul al programat să se reia în august.

În timp ce urmează un program de recuperare după cele două operaţii la genunchi în prima parte a anului 2020, Federer a vorbit şi despre primii săi ani în circuit.

„Părinţii mei erau foarte furioşi pe mine. Mi-au spus că dacă voi continua să rup rachete pe teren nu vor mai veni să mă vadă jucând. Iniţial am reacţionat şi le-am spus să plece, că nu este nevoie să vină să mă vadă jucând. Dar apoi mi-am spus că nu este posibil să continui aşa”, a mai spus Federer cu referire la primii săi ani în tenis când era greu de controlat.